Ti­ra­mi­su­taar­t

Ti­ra­mi­su­taar­t

INGREDIËNTEN

Porties : 10

  • 1 rol Oreo koekjes (154 g)
  • 50 g boter
  • 5 espressokoffiesticks (doosje 25 stuks)
  • 200 ml amarettococktail (fles 0.7 liter)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 500 g mascarpone (zachte roomkaas)
  • 20 lange vingers (koekjes)
  • 100 g pure chocolade 72%
  • 2 tl cacaopoeder

BEREIDING van de Ti­ra­mi­su­taar­t

  1. . Maal de Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de kruimels. Schep in de met bakpapier beklede springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. 2. Verwarm 100 ml water in een steelpan en roer er 2 espressosticks en 100 ml Amaretto Cocktail door. Laat afkoelen. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  3. 3. Klop ondertussen de slagroom met de basterdsuiker en de rest van de espresso­sticks in een ruime kom lobbig. Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor.
  4. 4. Verwarm de rest van de Amaretto Cocktail in een steelpan, maar laat niet aan de kook komen. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de Amaretto Cocktail. Meng het gelatinemengsel door het mascarponemengsel.
  5. 5. Schep 1/3 van de mascarpone op de koekbodem. Doop 10 lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Schep er 1/3 van de mascarpone op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met de rest van de mascarpone. Laat afgedekt 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. 6. Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Laat afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn. Vouw ondertussen een cornetje en vul deze of een spuitzak met chocolade.
  7. 7. Verwijder de vorm door een theedoek nat te maken met heet water (wees voorzichtig!) en deze om de vorm te wikkelen. De taart laat dan vanzelf los als je de springvorm losmaakt. Spuit de chocolade op de rand van de taart en laat de chocolade onregelmatig langs de taart naar beneden druipen.
  8. 8. Knip sterren van stevig papier en leg ze op de taart. Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS

Bron: AH.nl