VRUCHTENTAART

vruchtentaart

 

INGREDIËNTEN

10 personen

  • 6 eieren M
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 70 g roomboter of margarine
  • 85 g zelfrijzend bakmeel of cakemeel
  • 10 g rode gelatine
  • 200 g diepvries roodfruit of vers fruit
  • ? l (430 g) blik vlaaivulling bosvruchten
  • 2? dl slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 4 eetl. kristalsuiker
  • 2 eetl. Saroma vanillepuddingpoeder
  • scheutje Kirsch

BEREIDING van de Vruchtentaart

 

Splits 4 eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de dooiers met de overige 2 eieren en de kristalsuiker gedurende 10 minuten
Het dooiermengsel moet dikschuimig worden
Bewaar alle eiwitten in de diepvries voor schuimgebak
Laat de boter smelten en niet bruin worden
Voeg het gezeefde meel snel aan het deeg toe evenals de boter
Vul de vorm met het deeg en zet de taart in de oven
Bak gedurende 45 minuten en laat dan even in de oven afkoelen
Stort de taart daarna voorzichtig op een taartrooster
Week de gelatine in ruim koud water
Verwarm het fruit met de vlaaivulling even kort in pan of magnetron
Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op
Laat het fruitmengsel even afkoelen
Klop de room stijf met de overige suiker, de klopvast, de puddingpoeder en de Kirsch
Bedek hiermee de taart en schep daarop het fruit.

.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl