INGREDIËNTEN
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 160 gram boter, zacht
- 250 gram patentbloem
- Snufje zout
- Geraspte schil van een 1/2 citroen
- 2 perziken
- 10 rode pruimen
- 4 eetlepels beschuitkruim
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- Mespunt kaneelpoeder
- 1 zakje kant en klaar taartgelei
- Sap van 1/2 citroen
- 3 eetlepels suiker
BEREIDING van de Vruchtentaart met perzik en pruimen
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Meng in een kom voor het deeg de gesmolten boter en de suiker. Werk de bloem en het zout erdoor totdat een zacht deeg ontstaat.
3. Vet de vormpjes in en druk het deeg goed aan tegen de bodem en de rand.
4. Zet de taartvorm op een bakplaat en bak de deegbodem in 12 minuten of tot hij iets gerezen is.
5. Klop voor de vulling de room, ei, vanille en suiker door elkaar. Klop de bloem er doorheen.
6. Strooi de gemalen amandelen op de bodem.
7. Snijd de vruchten in helften.
8. Verdeel de halve kersen en druiven over de taartvormpjes en schenk het roommengsel erover.
9. Bak de kersen druiven taartjes in 40 minuten af of tot de vulling gestold is.
2. Meng in een kom voor het deeg de gesmolten boter en de suiker. Werk de bloem en het zout erdoor totdat een zacht deeg ontstaat.
3. Vet de vormpjes in en druk het deeg goed aan tegen de bodem en de rand.
4. Zet de taartvorm op een bakplaat en bak de deegbodem in 12 minuten of tot hij iets gerezen is.
5. Klop voor de vulling de room, ei, vanille en suiker door elkaar. Klop de bloem er doorheen.
6. Strooi de gemalen amandelen op de bodem.
7. Snijd de vruchten in helften.
8. Verdeel de halve kersen en druiven over de taartvormpjes en schenk het roommengsel erover.
9. Bak de kersen druiven taartjes in 40 minuten af of tot de vulling gestold is.
TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN
bron:kookse.tv