Warme bosbessen-amandelmuffins

bosbessen amandelcupcakes

 

INGREDIËNTEN

(voor 12 stuks):

200g bloem,
1,5 tl bakpoeder,
1 tl koekkruiden,
50g amandelen, gemalen,
175g suiker,
1 ei,
3 dl karnemelk,
50g boter, gesmolten,
250g bosbessen,
15g amandelen, in stukjes gehakt,
Muffinbakplaat met daarin 10 papieren muffinvormpjes.

BEREIDING van de Warme bosbessen-amandelmuffins

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem, het bakpoeder en de koekkruiden boven een kom en roer de gemalen amandelen en de suiker erdoor. Klop het ei, de karnemelk en de gesmolten boter in een andere kom door elkaar. Roer het ei-karnemelkmengsel door de droge ingrediënten tot een glad deeg.

Schep de bosbessen erdoor en vul de muffinvormpjes voor driekwart. Bestrooi de muffins met de gehakte amandelen en bak ze 18-20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen op een rooster en serveer ze warm.

.

TERUG NAAR CUPCAKES

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:elle.be