Chocolade-roommuffins

chocolade room cupcakes

 

INGREDIËNTEN

(voor 12 stuks):

Olie of gesmolten boter, om in te vetten,
225g bloem,
50g cacao,
3 tl bakpoeder,
1 mespuntje zout,
120g lichtbruine basterdsuiker,
150g witte chocolate chips,
2 eieren,
250 ml volle room,
6 el zonnebloemolie of 90g boter, gesmolten en afgekoeld.

BEREIDING van de Chocolade-roommuffins

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de suiker en de chocolate chips erdoor.

2 Klop de eieren licht los in een kom. Klop de room en zonnebloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is; roer niet te lang.

3 Schep het beslag in een muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen zijn en stevig aanvoelen.

4 Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.

.

TERUG NAAR CUPCAKES

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:elle.be