INGREDIËNTEN
- bodem: 200g bloem, 125g boter, 75g suiker, 1 ei
- bavarois: 1/4l melk,
- 2 eieren,
- 50g suiker,
- 150g witte chocolade,
- 3bl gelatine,
- scheutje Grand-Marnier of cognac,
- 1/8l room
- 125g gemalen kokos
- 1/8l room + 1,5lp bloemsuiker
Bereidingswijze van de witte chocolade bavarois
Bavarois:
- gelatine weken
- eierdooiers met de suiker en 2lp heet water schuimig kloppen.
- melk met de stukjes chocolade aan de kook brengen.
- al roerende op de dooiermassa gieten en op het vuur laten dikken, 50g gemalen kokos ondermengen.
- uitgeknepen gelatine erin oplossen
- al roerende laten afkoelen in een koud waterbad en verder lobbig laten worden in de koelkast
- slagroom half stijfkloppen
- eiwitten stijfkloppen
- room en eiwit onder de lobbige massa spatelen
Afwerking:
- Bavarois op de zanddeegbodem (volledig afgekoeld) in de vorm storten en laten opstijven in de koelkast.
- De rand van de springvorm verwijderen.
- Slagroom opkloppen met de bloemsuiker en over de bavarois strijken. Met de spatel bewerken tot sneeuwlandschap (=masqueren).
- Kokos onder de grill bruin laten worden en over de bavarois strooien.
.
TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron: inspiratie.avezoete.be