WITTE CHOCOLADE BAVAROIS MET KOKOS

witte chocolade bavaroise met kokos

INGREDIËNTEN

  • bodem: 200g bloem, 125g boter, 75g suiker, 1 ei
  • bavarois: 1/4l melk,
  • 2 eieren,
  • 50g suiker,
  • 150g witte chocolade,
  • 3bl gelatine,
  • scheutje Grand-Marnier of cognac,
  • 1/8l room
  • 125g gemalen kokos
  • 1/8l room + 1,5lp bloemsuiker

Bereidingswijze van de  witte chocolade bavarois

Bavarois:

  • gelatine weken
  • eierdooiers met de suiker en 2lp heet water schuimig kloppen.
  • melk met de stukjes chocolade aan de kook brengen.
  • al roerende op de dooiermassa gieten en op het vuur laten dikken, 50g gemalen kokos ondermengen.
  • uitgeknepen gelatine erin oplossen
  • al roerende laten afkoelen in een koud waterbad en verder lobbig laten worden in de koelkast
  • slagroom half stijfkloppen
  • eiwitten stijfkloppen
  • room en eiwit onder de lobbige massa spatelen

Afwerking:

  • Bavarois op de zanddeegbodem (volledig afgekoeld) in de vorm storten en laten opstijven in de koelkast.
  • De rand van de springvorm verwijderen.
  • Slagroom opkloppen met de bloemsuiker en over de bavarois strijken. Met de spatel bewerken tot sneeuwlandschap (=masqueren).
  • Kokos onder de grill bruin laten worden en over de bavarois strooien.

.

 TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS

Bron: inspiratie.avezoete.be