YOGHURT VRUCHTENTAARTJES

yoghurt fruit taartjes

 

INGREDIËNTEN

  • 150 gram bloem
  • zout
  • 50 gram + een beetje suiker
  • 75 gram + een beetje koude boter
  • 1 eidooier
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 milliliter magere yoghurt
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 150 milliliter slagroom
  • 200 gram schoongemaakte aardbeien
  • 100 gram geschilde kiwi
  • 200 gram (gala) meloen-vruchtvlees

BEREIDING van de Yoghurt vruchtentaartjes

Kneed de bloem, een snufje zout, 50 gram suiker, 75 gram boter en de eidooier tot een glad deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Vet 6 kleine taartvormpjes (ca. 10 cm doorsnede in. Verdeel het deeg in 6 porties. Rol ze tussen 2 lagen vershoudfolie uit tot een lap van 12 cm doorsnede. Leg ze in de vormpjes en prik in met een vork. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen. Week de gelatine in koud water. Breng de yoghurt op smaak met suiker en citroensap, knijp de gelaine uit en los hem op boven zeer laag vuur. Roer hem door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over de bodempjes. Snijd het fruit klein en leg het (behalve de kiwi) op de taartjes. Zet 2 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de kiwi er overheen

TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP>

bron:mijnreceptenboek.nl