Ingrediënten
Porties: 4
- 4 blaadjes witte gelatine
- 125 ml zwarte bessensap
- 50 g suiker
- 3 eetlepels cassissiroop
- 125 ml slagroom
- 100 g zwarte bessen
- poedersuiker
Voorbereiding
Gelatine ± 5 minuten in ruim koud water weken. Intussen in een steelpan het zwarte bessensap, 3 eetlepels water, de suiker en de cassissiroop aan de kook brengen en de suiker al roerend oplossen. De pan van het vuur nemen en de gelatineblaadjes hierin één voor één oplossen. De oplossing laten afkoelen (dat gaat sneller in een bak met koud water) en lobbig laten worden.
De slagroom stijf slaan. Het gelatinemengsel er voorzichtig door spatelen. De vormpjes omspoelen met koud water en de bavarois hierover verdelen. De timbaaltjes in de koelkast ± 3 uur laten opstijven.
De vormpjes ± 10 seconden in heet water dompelen, dessertbordjes erop leggen, samen keren en de bavarois uit de timbaaltjes laten glijden. Garneren met zwarte bessen en poedersuiker op de rand.
De slagroom stijf slaan. Het gelatinemengsel er voorzichtig door spatelen. De vormpjes omspoelen met koud water en de bavarois hierover verdelen. De timbaaltjes in de koelkast ± 3 uur laten opstijven.
De vormpjes ± 10 seconden in heet water dompelen, dessertbordjes erop leggen, samen keren en de bavarois uit de timbaaltjes laten glijden. Garneren met zwarte bessen en poedersuiker op de rand.
Bron:internet