INGREDIËNTEN
- bodem: 200g bloem, 125g boter, 75g suiker, 1 ei
 
- bavarois: 1/4l melk,
 - 2 eieren,
 - 50g suiker,
 - 150g witte chocolade,
 - 3bl gelatine,
 - scheutje Grand-Marnier of cognac,
 - 1/8l room
 - 125g gemalen kokos
 - 1/8l room + 1,5lp bloemsuiker
 
Bereidingswijze van de witte chocolade bavarois
Bavarois:
- gelatine weken
 - eierdooiers met de suiker en 2lp heet water schuimig kloppen.
 - melk met de stukjes chocolade aan de kook brengen.
 - al roerende op de dooiermassa gieten en op het vuur laten dikken, 50g gemalen kokos ondermengen.
 - uitgeknepen gelatine erin oplossen
 - al roerende laten afkoelen in een koud waterbad en verder lobbig laten worden in de koelkast
 - slagroom half stijfkloppen
 - eiwitten stijfkloppen
 - room en eiwit onder de lobbige massa spatelen
 
Afwerking:
- Bavarois op de zanddeegbodem (volledig afgekoeld) in de vorm storten en laten opstijven in de koelkast.
 - De rand van de springvorm verwijderen.
 - Slagroom opkloppen met de bloemsuiker en over de bavarois strijken. Met de spatel bewerken tot sneeuwlandschap (=masqueren).
 - Kokos onder de grill bruin laten worden en over de bavarois strooien.
 
.
TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron: inspiratie.avezoete.be
