INGREDIËNTEN
Voor 8-10 personen
voor de chocoladebavarois:
- – 250 g. pure chocola in stukjes
- – 50 g. poedersuiker
- – 1 eetl. oploskoffie
- – 2,5 dl. slagroom, stijfgeklopt
- voor de kastanjebavarois:
- – 200 g. melkchocola in stukjes
- – 400 g. kastanjecrème (crème de marrons)
- – 1 à 2 theel. gemalen kaneel
Bereidingswijze van de kastanje chocolade bavarois
- Maak de chocoladebavarois:
- Smelt de pure chocola au bain-marie.
- Roer de suiker en oploskoffie er door. Spatel de stijfgeklopte slagroom er voorzichtig doorheen.
- Maak de kastanjebavarois:
- Smelt de melkchocola au bain-marie.
- Roer de crème de marrons en kaneel er door.
- Bouw de bavarois op:
- Spoel een diepe langwerpige of ovale vorm met een inhoud van ongeveer 1,5 liter om met koud water.
- (U kunt hem eventueel ook bekleden met plasticfolie dat u ruim over de randen laat hangen, zodat u de inhoud nog gemakkelijker kunt verwijderen.)
- Schep 1/3 deel van het kastanjemengsel in de vorm. Doe daarop de helft van het chocolademengsel.
- Hierop weer 1/3 deel van het kastanjemengsel. daarna de andere helft van het chocolademengsel en eindig met het laatste deel van het kastanjemengsel.
- Zet de vorm na het aanbrengen van iedere laag ongeveer 10 minuten in de koelkast om op te stijven, voordat u de volgende laag aanbrengt.
- Zo voorkomt u dat de lagen door elkaar gaan lopen.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat de bavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de bavarois op een schaal en snijd hem in plakken. Serveer met crème anglaise.
TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron: marcheprovencal.nl