KASTANJE CHOCOLADE BAVAROIS

marron kastanje bavarois

INGREDIËNTEN

Voor 8-10 personen
voor de chocoladebavarois:

  • – 250 g. pure chocola in stukjes
  • – 50 g. poedersuiker
  • – 1 eetl. oploskoffie
  • – 2,5 dl. slagroom, stijfgeklopt
  • voor de kastanjebavarois:
  • – 200 g. melkchocola in stukjes
  • – 400 g. kastanjecrème (crème de marrons)
  • – 1 à 2 theel. gemalen kaneel

Bereidingswijze van de  kastanje chocolade bavarois

  • Maak de chocoladebavarois:
  • Smelt de pure chocola au bain-marie.
  • Roer de suiker en oploskoffie er door. Spatel de stijfgeklopte slagroom er voorzichtig doorheen. 
  • Maak de kastanjebavarois:
  • Smelt de melkchocola au bain-marie.
  • Roer de crème de marrons en kaneel er door. 
  • Bouw de bavarois op:
  • Spoel een diepe langwerpige of ovale vorm met een inhoud van ongeveer 1,5 liter om met koud water.
  • (U kunt hem eventueel ook bekleden met plasticfolie dat u ruim over de randen laat hangen, zodat u de inhoud nog gemakkelijker kunt verwijderen.)
  • Schep 1/3 deel van het kastanjemengsel in de vorm. Doe daarop de helft van het chocolademengsel.
  • Hierop weer 1/3 deel van het kastanjemengsel. daarna de andere helft van het chocolademengsel en eindig met het laatste deel van het kastanjemengsel.
  • Zet de vorm na het aanbrengen van iedere laag ongeveer 10 minuten in de koelkast om op te stijven, voordat u de volgende laag aanbrengt.
  • Zo voorkomt u dat de lagen door elkaar gaan lopen. 
  • Dek de vorm af met plasticfolie en laat de bavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Stort de bavarois op een schaal en snijd hem in plakken. Serveer met crème anglaise. 

 

 TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron: marcheprovencal.nl