MARSCAPONE BAVAROIS EN PURE CHOCOLADE

marscapone bavarois

INGREDIËNTEN

Voor 6 personen

  • * 8 gram gelatine ( 4 blaadjes )
  • * 5 stuks milky way
  • * 1 dl hete melk
  • * 3 eieren
  • * 100 gram suiker
  • * 3/4 liter slagroom

Bereidingswijze van de Marscapone bavarois

 

– Snijd de milky way in kleine stukjes en zet die met de hete melk in een waterbad ( of heel zacht op het vuur )om op te lossen. Roer het geheel als een glad papje.
– Los de gelatine op in de hete melk.
– Klop de eidooiers met 1/3 van de suiker luchtig , totdat het een licht gele kleur heeft, doe ze bij het chocolade mengsel en laat afkoelen.
Let op voor de eieren moet het mengsel warm zijn !!!!!, maar niet te heet, het mengsel gaat schiften.
– Klop de slagroom met 1/3 van de suiker bijna stijf;zet dat zolang in de koelkast.
– Klop de eiwitten, voeg hier de rest van de suiker toe.
Doe 2/3 van de slagroom in een grote kom en meng er luchtig het eiwit door.

Schep hierdoor( nadat het mengsel koud is ) het afgekoelde en iets geleiachtige chocolade mengsel doorheen.
Niet meer kloppen.

Serveertips

Garneer met de overgebleven slagroom en met Milky Way vlokken die u krijgt door in het vriesvak afgekoelde milky way te raspen.

 TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
MARSCAPONE BAVAROIS                                    BEZOEK ONZE WEBSITE

Bron: kookstudioron.nl