INGREDIËNTEN
- 200 gr boter of margarine
 - 200 gr suiker
 - 3 eieren
 - 300 gr bloem
 - 2 tl bakpoeder
 - 2 el cacao
 - 150 gr gemalen hazelnoten
 - 2 el melk
 - 500 gr kersen (vers of pot)
 - poedersuiker
 
BEREIDING van de Notentaart met kersen
- Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
 - Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker en eieren toe.
 - Vermeng bloem, bakpoeder en cacao en klop het door de schuimige boter.
 - Voeg tot slot hazelnoten en melk toe.
 - Doe het beslag in een ingevette springvorm.
 - Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.
 - Bak de taart 50-60 minuten.
 - Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.
 - De kersen zakken tijdens het bakken een beetje in het beslag.
 
.
.
bron:jannekes.nl
