INGREDIËNTEN
Vruchtentaart met roomvulling
ingrediënten
- voor het deeg:
- 125 g bloem
- 10 g gist
- 15 g suiker
- 1 eetlepel olie
- voor de vulling:
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesauspoeder
- 100 g cranberry’s
- 2 appels, in partjes
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
BEREIDING van de Vruchtentaart met roomvulling
voorbereiden
Kneed de bloem, gist, suiker, een snufje zout, olie en 70-80 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Laat op kamertemperatuur 20 minuten rijzen.
bereiden
Rol het deeg uit in een taart- of pizzavorm (Ø 32 cm) en maak daarbij een kleine rand. Meng de eieren, crème fraîche, suiker en sauspoeder. Strijk de helft van het mengsel over het deeg uit. Verdeel ca. 2/3 deel van de cranberry’s hierover, schik de partjes appel waaiervormig en verdeel de rest van de cranberry’s over de appel. Schenk de rest van het crème-fraîchemengsel hierover, bestrooi met geschaafde amandelen en bak de taart 20-25 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Serveer de vruchtentaart lauwwarm met vanillesaus
TERUG NAAR VRUCHTENTAART RECEPTEN
bron:okokorecepten.nl.nl