INGREDIËNTEN
-
100 g wortelen
-
75 ggemalen hazelnoten
-
125 mlBlue Band Vloeibaar met roombotersmaak
-
125 g suiker
-
2 eieren
-
100 g bloem
-
50 gmaïzena
-
1 theelepelbakpoeder
-
60 gr poedersuiker
-
1 -2 eetlepels sinaasappelsap
BEREIDING van de Wortel cupcakes
Zet de papieren cakevormpjes in de holletjes van de muffinbakvorm.
Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rooster de gemalen hazelnoten lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig om en schud de geroosterde noten uit de pan op keukenpapier.
Klop de Blue Band met suiker met een pollepel goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze er goed door het beslag, voeg het volgende ei pas toe als het vorig is opgenomen.
Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en klop het met grote slagen door het beslag
Spatel de wortel en de gemalen hazelnoten erdoor.
Vul 10 cakevormpjes met het beslag en bak ze in ca. 25 minuten goudgeel en gaar. Controleer de cakejes op gaarheid door er met een satéstokje in te prikken. Dit moet er droog en schoon uitkomen.
Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glad papje en schenk het over de cupcakes. Garneer met de marsepeinen worteltjes.
.
.
bron:bleuband.nl