Cupcakes met framboos en limoen

lemon frambozen cupcake

 

INGREDIËNTEN

(voor 12 stuks):

  • – 80 g bloem
  • – 2 koffielepels bakpoeder
  • – 1/2 koffielepel zout
  • – 50 g boter
  • – 250 g suiker
  • – 2 eieren
  • – 1 koffiepel vanille-extract
  • – geraspte schil van twee limoenen
  • – 180 g zure room
  • – 125 ml melk
  • – sap van twee limoenen

BEREIDING van de Cupcakes met framboos en limoen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kleine kom.

Neem een grotere kom en meng de boter met suiker. Voeg één voor één de eieren toe en meng ondertussen goed. Voeg de vanille en de limoenschil toe. Voeg daarna het limoensap, de melk en de zure room toe en meng er het bloemmengsel bij.

Doe in vormpjes en bak 20-25 minuten en laat afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, maag je met een mini-ijsschep of meloenschepje een kleine holte bovenaan de cupcake. Hier komt het frambozenmengsel in.

Stap 2

  • Nodig
  • – 250 gram frambozen (eventueel bevroren)
  • – geraspte schil van 4 citroenen
  • – 5 eetlepels ongezouten boter
  • – 250 g suiker
  • – 3 eieren
  • – sap van vijf limoenen
  • – snuifje zout

How to?

Plet de frambozen tot pulp. Meng de limoenschillen, boter en suiker en mix met een mixer. Voeg één voor één de eieren bij en mix tot een smeuïge massa. Voeg daarna de frambozenpulp, het limoensap en het zout toe.

Kook dit mengsel op een laag vuurtje gedurende tien minuten, blijf roeren. Als het dik wordt, neem je het van het vuur. Laat afkoelen en schep dan in de holtes van de cupcakes.

Stap 3

  • Nodig
  • – 250 g suiker
  • – 175 g frambozenmengsel
  • – 250 ml volle room
  • – geraspte schil van 1 limoen

How to?

Meng het frambozenmengel en de suiker in een kom. Klop de room op tot hij stijf is en meng met de andere ingrediënten. Werk met deze topping je cupcakes af.

.

TERUG NAAR CUPCAKES

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:elle.be