INGREDIËNTEN
(voor 12 stuks):
- – 175 g bloem
- – 1/2 koffielepel bakpoeder
- – 1/4 koffielepel zout
- – 175 g ongezouten boter
- – 250 g suiker
- – 2 eieren
- – Geraspte schil en sap van 2 limoenen
- – 2 koffielepels tequila
- – 2 koffielepels vanille-extract
- – 175 ml botermelk
Voor de topping:
- – 250 g ongezouten boter
- – 500 g poedersuiker
- – koffielepel limoensap
- – 2 koffielepels tequila
- – snuifje zout
BEREIDING van de Margarita cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng bloem, bakpoeder en zout en zet even opzij.
Meng boter en suiker met een staafmixer tot een licht mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en meng ondertussen goed. Mix dan limoenschillen, llimoensap, tequila en vanille er doorheen. Voeg dan het bloemmengsel en de botermelk toe. Verdeel in vormpjes en bak 25 min.
Laat de cupcakes afkoelen en borstel er dan een klein beetje tequila over.
Maak de topping door boter, suiker en zout te mixen, op het einde voeg je tequila en limoensap toe. Werk je cupcakes af met dit mengsel en versier met een schijfje limoen
.
bron:elle.be