Dit is een belangrijk onderdeel van je taart,met de creme zorg je voor smaak ( je kunt allerlei smaken aan je creme toevoegen ). Ook zorg je met de creme dat de fondant niet vochtig word en er strak om heen gevouwen kan worden.
Tips :Voor het vullen van je biscuit
- Strijk je biscuit of sponge cake altijd in met crème au beurre.
- Laat 2 à 3 uur in de koelkast staan en bekleed de taart dan pas met suikerpasta of marsepein.
- Strijk nooit slagroom of banketbakkersroom op de buitenkant van je biscuit of sponge cake. Anders zal de bekleding van suikerpasta of marsepein scheuren.
- Bij sommige vullingen kun je de vulling in een spuitzak doen en dan van binnen naar buiten in een cirkel spuiten tot je de bij de buitenkant bent. (zorg dat je een ruimte aan de buitenkant overhoud zodat de vulling niet eruit lekt als je de lagen op elkaar terug duwt.)
- Doe de taart na het afsmeren even in de koelkast en ga er nog een keer langs met een warme, droge spatel. (even onder de hete kraan houden en daarna afdrogen)
Bron tips: botermeeleneieren.nl
- Het afsmeren van een taart heeft als doel om de kruimels op hun plek te houden en als je met marsepein/fondant decoreert plakt deze goed vast op de bodem.
- Als je de taart vervolgens door het midden wilt snijden in gelijke lagen, gebruikeeen taartzaagmet 2 zaagjes erop. Dit geeft 2 gelijke lagen die je vervolgens kunt vullen.
- Vul de taart gelijkmatig en spatel de vulling gelijkmatig over de cake.
- Spuit van een dijkje voordat je de taart vult, is te adviseren bij extra natte vullingen die makkelijk eruit lopen en in aanraking kunnen komen met de marsepein/fondant. (te veel vocht zal de marsepein/fondant kunnen laten smelten).