INGREDIËNTEN
- 200g kleefrijst meel (verkrijgbaar bij toko)
- 25g maizena
- 25g bloem
- 75g bruine suiker
- 2 eetlepels olie (GEEN OLIJFOLIE!!!)
- 250 ml water
BEREIDING van de Chinees Nieuwjaar cake
- Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook totdat alle suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en voeg de 2 eetlepels olie toe.
- Meng en zeef de kleefrijst meel, bloem en maizena en voeg beetje bij beetje het suikermengsel toe.
- Roer alles goed door tot een pasta.
- Doe de pasta in een goed ingevet blik of ovenschaal en dek af met een stuk aluminiumfolie.
- Stoom de cake gedurende een uur op hoog vuur in de wok. Schenk af en toe water bij om droogkoken te voorkomen.
- Laat de cake goed afkoelen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG
bron:smulweb.nl