Chinees Nieuwjaar Cake

Chinees Nieuwjaar cake

 

INGREDIËNTEN

  • 200g kleefrijst meel (verkrijgbaar bij toko)
  • 25g maizena
  • 25g bloem
  • 75g bruine suiker
  • 2 eetlepels olie (GEEN OLIJFOLIE!!!)
  • 250 ml water

BEREIDING van de Chinees Nieuwjaar cake

 

  • Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook totdat alle suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de 2 eetlepels olie toe.
  • Meng en zeef de kleefrijst meel, bloem en maizena en voeg beetje bij beetje het suikermengsel toe.
  • Roer alles goed door tot een pasta.
  • Doe de pasta in een goed ingevet blik of ovenschaal en dek af met een stuk aluminiumfolie.
  • Stoom de cake gedurende een uur op hoog vuur in de wok. Schenk af en toe water bij om droogkoken te voorkomen.
  • Laat de cake goed afkoelen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR NIEUWJAARSDAG

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl