Citroenbavarois

Citroenbavarois

Ingrediënten

  • 2dl yoghurt
  • 100g basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • sap van 2 citroenen
  • 1dl slagroom
  • eventueel 1 eetlepel suiker

Bereiding van de Citroenbavarois

  • Week de gelatine in een kom met koud water
  • Vul het citroensap met water aan tot er 2 deciliter is
  • Verwarm in een steelpan de citroensap
  • Knijp de gelatine uit en los dit op in het warme citroensap. Laat dit afkoelen
  • Doe de yoghurt in een kom en roer er de vanillesuiker, basterdsuiker en het citroenmengsel door
  • Klop in een andere kom de slagroom met eventueel de suiker stijf en spatel hier het yoghurtmengsel door
  • Laten opstijven in de koelkast
Bron:leukstetaarten.nl

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS