INGREDIËNTEN
10 taartjes
10 vierkantjes bladerdeeg van 10 x 10 cm, ontdooid
150 g marsepein
5 ml Kirsch
1 ei
60 g griessuiker
5 g kaneel
50 g boter
Abrikozencoulis
Ijs naar keuze: vanilleijs, amandelmelkijs, yoghurtsorbet
BEREIDING van de Warm appeltaartje
Meng de marsepein met de Kirsch.
Snijd het bladerdeeg uit in de vorm van een appel.
Prik het bladerdeeg in, maar blijf hierbij op 1 cm van de rand.
Besmeer het bladerdeeg in het midden met het marsepein-kirschmengsel.
Beleg trapsgewijs met de geschilde partjes appel.
Smelt de boter en bestrijk de appelpartjes ermee.
Bestrooi de appel met een mengsel van griessuiker en kaneel.
Doreer de randen met losgeklopte eierdooier, aangelengd met een beetje water.
Bak gedurende 15 minuten in een oven bij 200 ° C.
Serveer het warme appeltaartje op een warm bord. Werk af met enkele druppels coulis en een bolletje ijs naar keuze.
Bron: recept van Luc Ghesquiere, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron:volrecepten.nl