Taart recepte
INGREDIËNTEN
10 personen
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 4 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
- 2 grote eieren
- 150 gram suiker
- 3 eetlepels/45 ml sinaasappellikeur (of rum, sinaasappelsap of melk)
- ½ theelepel vanille extract
- 115 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- springvorm van 20 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
- poedersuiker
BEREIDING van de Appelcake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.
Mix de eieren en de suiker (met handmixer of platte klopper standmixer) op middelhoge snelheid in 5 – 10 minuten tot een dik en luchtig mengsel. Mix de likeur en het vanille extract erdoor.
Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en mix op langzame stand door het mengsel. Voeg de helft van de boter toe en mix er ook door. Herhaal met het resterende bakmeel en boter. Niet te lang mixen!
Schep de appels er met een spatel door. Schep het beslag in in de springvorm, strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in het midden van de oven in 50 – 60 minuten gaar en goudbruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt.
Laat de cake in de springvorm op een rooster ± 15 minuten afkoelen, verwijder dan de rand. Pas op dat er geen appelstukjes aan de rand blijven vastplakken.
Laat de cake afkoelen en bestrooi voor het serveren door een zeefje met poedersuiker. Bewaar de cake goed afgedekt op kamertemperatuur.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron:volrecepten.nl