Paleo appeltaart

Paleo appeltaart

Taart recepte

INGREDIËNTEN

  • Bodem
  • Amandelmeel – 200g
  • Keltisch zeezout – 1/4 tl
  • Kokosolie – 3 el, gesmolten
  • Vulling
  • Appel – 4 stuks, zoet, in partjes gesneden
  • Rozijnen – klein handje, geweld in warm water
  • Kaneel – 1 el
  • Zout – snufje
  • Ei – 1, losgeklopt

BEREIDING van de Paleo appeltaart

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat dat vast blijft plakken als je er in knijpt.
  3. Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
  4. Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
  5. Bak in 7 – 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling

  1. Neem een kom en doe hier de appels en rozijnen in.
  2. Strooi de kaneel en een beetje zout er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel.
  3. Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
  4. Roer goed door tot het ei alles bedekt.
  5. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
  6. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

bron:volrecepten.nl