Ingrediënten:
- 1 cup Roomboter (226 gram)
- 2 cup Roomkaas (452 gram)
- 5 cup Poedersuiker (550 gram)
- 2 el Melk
- 1 tl Vanille smaakmaker
Bereiding van de Roomkaas Frosting
-
- Snij de zachte roomboter in dobbelsteentjes en vul de cupmaat tot de rand met boter dobbelsteentjes.Plaats de cup dobbelsteentjes in de mengkom.
-
Snij vervolgens ook de zachte roomkaas in dobbelsteentjes en vul de cupmaat tot de rand met de roomkaas dobbelsteentjes.
Vul de cupmaat twee maal met de roomkaas dobbelsteentjes en voeg de roomkaas toe aan de boter in de mengkom.
Mix vervolgens de roomboter en roomkaas samen tot een gladde massa.
-
Was de cupmaat even af en vul de schone en droge cupmaat 5 maal tot de rand met suikerbakkerspoeder.
Giet telkens een cup poeder in de zeef en wrijf deze met behulp van een lepel door de zeef in de tweede mengkom.
-
Voeg nu schepje voor schepje de gezeefde suikerbakkerspoeder toe aan de mixende roomkaas-botermassa.
-
Stop af en toe even met het mixen en het toevoegen van de suiker en schraap dan met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom, zodat alle ingrediënten goed vermengd worden.
-
Zodra alle suiker is toegevoegd is de frosting wat droog, voeg daarom al mixend twee eetlepels melk toe.
-
Vervolgens voeg je nog een theelepel vanille extract toe.
-
Als laatste mix je de roomkaas frosting nog 2 minuten op de hoogste snelheid.
Voordat je de roomkaas frosting kunt gaan gebruiken, moet je deze even een uurtje laten opstijven in de koeling.
Roomkaas is een zuivelproduct, wat betekent dat je cupcakes voorzien van deze frosting vanuit de koeling moet serveren.
Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN
Bron:cupcakesenmuffins.nl