Ingrediënten
personen: 4
4 cantuccini-koekjes,
2,5dl. slagroom,
ca. 1 1/2 eetlepel basterdsuiker,
evt. 1 theelepel oploskoffie,
4 eetlepels Baileys.
Bereidingswijze van de Baileys-mousse
Verbrokkel de cantuccini-koekjes in een blender of keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla er met een deegrol of iets dergelijks op.
Bereidingswijze
Klop de ijskoude slagroom stijf met basterdsuiker naar smaak en eventueel de oploskoffie (kan mee geklopt worden). Spatel de cantuccini-koekjes door de lobbige room en schep in wijnglazen. Zet in de koelkast om door en door koud te worden.
Een variant is om de room in hoge glazen te scheppen op, bijvoorbeeld, in stukken gesneden vijg. Kies er in dat geval voor om de koekjes niet door de room tes cheppen, maar als laagjes te strooien tussen de vijgen en de Baileys-mousse.
Bron:smulweb.nl