Bosvruchtenmousse

Bosvruchten mousse

Ingrediënten

personen: 6
250 gram bosvruchten (diepvries),
2,5 dl slagroom,
125 gram mascarpone,
5 dl vanillevla uit pak,
50 gram suiker,
4 blaadjes gelatine,
1 dl creme de cassis of andere likeur.

Bereidingswijze van de Bosvruchten mousse

Gelatine 10 minuten in ruim koud water doen. Slagroom kloppen. De likeur zachtjes verwarmen en de uitgeknepen gelatine toevoegen en al roerend oplossen in de likeur, niet heet laten worden. Door de slagroom de mascarpone met de mixer erdoor roeren, dan de vanillevla, suiker en bosvruchten erbij doen en mixen totdat het een mooi glad mengsel is. Als laatste het afgekoelde likeur/gelatinemengsel gelatine erdoor “spatelen”.

Bereidingswijze

Een cakeblik bekleden met plastic folie en de mousse erin scheppen. De bovenkant mooi glad afstrijken. De bovenkant ook met plastic folie bedekken en een paar uur in de koeling laten opstijven.

Serveertips

Een plank bovenop de mousse leggen en omkeren. de mousse op tafel zetten en met schep op de borden verdelen. Leuk om nog wat overgebleven bosvruchten te bewaren om als topping te gebruiken.

Bron:ah.nl