google.com, pub-5627847839136936 DIRECT, f08c47fec0942fa0

PERZIKKEN MOUSSE

INGREDIËNTEN

  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 gram perziken
  • 60 gram fructose (+wat extra voor zoetheid)
  • 1/2 sap citroen
  • 2 eieren (eiwit en eidooier gescheiden)
  • 1 eetlepel room

BEREIDING

Week de gelatine in koud water

Met een elektrische mixer de perziken mixen met de helft van de fructose en het citroensap. Door een fijne zeef halen en in een schaal doen.

Klop de eierdooiers in een schaal met de resterende fructose tot ze licht en luchtig zijn. Voorzichtig verhitten boven een steelpan met zacht kokend water, tot de fructose is opgelost en het mengsel een laag vormt op de achterkant van een lepel. Haal de schaal weg van de warmtebron en laat hem afkoelen.

Laat de geweekte gelatine uitlekken en giet er de dan 2 eetlepels heet water over om de vellen te laten smelten. Klop de gesmolten gelatine in het perzikenmengsel. Giet de afgekoelde dooiermix erbij en blijf kloppen tot het mengsel glad is.

Klop de eiwitten stijf. In een aparte kleine schaal de room kloppen tot deze stevig is, waarna je het vanille-extract en een klein beetje fructose voor wat extra zoetheid toevoegt.

De room voorzichtig in het perzikmengsel laten zakken en daarna het eiwitmengsel, steeds een derde, met een spatel er doorscheppen. Niet roeren, want je wilt zoveel mogelijk lucht in het mengsel houden zodat de mousse licht en luchtig blijft.

Ten minste 4 uur in de koelkast laten afkoelen voor je de mousse opdient in glazen schaaltjes.

Terug naar BAVAROIS EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS

bron: ah.nl