INGREDIËNTEN
- 1 pot kersen zonder pit op siroop (720 ml)
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 bak mascarpone (250 ml)
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1/2 chocoladecake (a 450 g)
- 1 eetlepel cacaopoeder
BEREIDING van de chocolade kersen taart
Kersen laten uitlekken. Sap opvangen.
Helft van sap verwarmen.
Aardappelzetmeel met 1 el water losroeren.
Sap met aardappelzetmeel binden.
Gebonden sap laten afkoelen en kersen erdoor scheppen.
Mascarpone met 3 el water lobbig roeren en met basterdsuiker mengen.
Cake in plakken snijden. Cake over bodem schaal verdelen.
Kersen met sap erover verdelen, klein deel van kersen achterhouden.
Mascarpone erover strijken. Schotel met cacaopoeder bestrooien en tot gebruik in koelkast plaatsen.
Bij serveren met rest kersen garneren.
bron: ah.nl