WITTE CHOCOLADE PEREN CHEESECAKE

INGREDIËNTEN

  • 200 g countrykoekjes (pakje 300 g)
  • 50 g roomboter, gesmolten
  • 1 blik halve peren op siroop (411 g)
  • 600 g roomkaas naturel
  • 200 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • 2 tl witte balsamicoazijn
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 5 takjes munt, alleen de blaadjes

BEREIDING van de witte chocolade peren cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg bakpapier op de springvormbodem en maak de rand vast.
  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de boter door.
  • Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
  • Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken.
  • Verwarm de roomkaas met de suiker. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en
  • roer dit met het perensap, de chocolade en 1 tl balsamicoazijn door de roomkaas.
  • Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm.
  • Bak de cheesecake midden in de oven in 50 min. gaar.
  • Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering).
  • Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN