Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten

personen: 2
100 gram pure chocola (voor het beste effect: met een zo hoog mogelijk cacao-percentage)
1 eiwit
100 ml slagroom
50 g suiker
Snufje zeezout

Eventueel: 2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld grand marnier of amaretto).

Bereidingswijze van de Chocolademousse

Breek de chocola in kleine stukjes en smelt deze in een bakje in de magnetron, ongeveer 1 minuut 40 op 600 Watt. Smelten au bain marie kan ook, blijf het dan goed roeren zodat de chocola niet verbrandt.

Scheid een ei en doe het eiwit in een vetvrije bak. Dit is belangrijk omdat het eiwit anders niet opstijft. Klop het eiwit met een mixer tot het zeer stijf is en er pieken in blijven staan. Zet de mixer vervolgens op een lagere stand en doe er het zout en vervolgens langzaam suiker bij. Liefst met een eetlepel per keer. Hierdoor wordt de suiker goed opgenomen en zal de chocolademousse stijver worden. Zet wanneer alle suiker is opgenomen de mixer nog even op een hoge stand en klop nog een minuutje door.

Klop de slagroom in een andere bak op. Voeg wanneer je likeur wilt gebruiken deze toe vlak voordat de slagroom stijf is geslagen. Hierdoor krijgt de chocolademousse een hele bijzondere smaak. De slagroom is stijf wanneer rimpels blijven staan. Pas op dat je slagroom niet té lang klopt, dan wordt deze klonterig.

Schep de slagroom bij het eiwit en roer deze met een lepel voorzichtig om tot het gemengd is. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen zodat je de lucht niet uit de mousse slaat. Voeg vervolgens de chocola toe en roer voorzichtig om tot de chocolademousse een egale kleur heeft gekregen.

Schenk de chocolademousse uit in 2 mooie glazen en zet minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de chocolademousse goed uithardt.

Bron:smulweb.nl