Fram­bo­zen­char­lot­te

Fram­bo­zen­char­lot­te

INGREDIËNTEN

Porties : 6

  • 4 blaadjes gelatine (pakje 12 stuks)
  • 4 bakjes frambozen (a 125 g)
  • 2 bekertjes slagroom (a 125 ml)
  • 3 el suiker
  • 1/2 beker Griekse yoghurt (a 500 g)
  • 2 pakjes lange vingers (a 175 g)
  • poedersuiker

BEREIDING van de Fram­bo­zen­char­lot­te

  1. 1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Breng 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de puree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan met Ø 14 cm. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 2. Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover. Bestrooi met poedersuiker.

TIP

U kunt stap 1 de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 2.

 

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR KERSTMIS

Bron: AH.nl