INGREDIËNTEN
(voor 12 stuks):
-
- 450 gram middelgrote wortels, gepeld en fijn geraspt
- 3 grote eieren
- 250 gram suiker
- 200 ml olijfolie
- 75 ml karnemelk
- 1 vanillestokje gespleten en geraspt of 1 zakje vanillesuiker
- 400 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepels baking soda
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gember
- een snuifje kruidnagel
optioneel:
- 100 g rozijnen
- 130g walnoten of pecannoten, geroosterd en in stukjes gehakt
Glazuur:
- 450 gram roomkaas
- 125 gram poedersuiker
BEREIDING van de Paas Cupcakes
Verwarm de oven voor op 325°C. Maak 2 rijen van papieren cake-vormpjes. Deeg: Meng de wortels, eieren, suiker, olie, karnemelk, vanille en rozijnen of noten in een kom. Neem een andere kom en meng daarin bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, gember en kruidnagel. Roer de inhoud van de tweede kom met bloem bij het wortel-mengsel. Verdeel het deeg over de vormpjes en vul die elk tot ¾. Laat deze in de oven voor 25 minuten. Tip: draai ze halverwege eens om in de oven. Laat afkoelen voor 10 minuten in de oven en haal ze daarna uit de oven om volledig af te koelen.
Glazuur:
Mix (met de mixer) de roomkaas samen met de suiker in een kom tot een romige substantie. Breng onmiddellijk aan op de cupcakes.
Indien je paasvormen wilt bekomen gebruik een springerle of vormpjes.
Kom je niet hetzelfde resultaat uit als op de foto? Troost je, al zien ze er minder spectaculair uit, lekker zullen ze zeker zijn.
.
bron:elle.be