INGREDIËNTEN
- 350 gr boter
 - 5 tl vanillesuiker
 - 250 gr gezeefde poedersuiker
 - 9 grote eieren
 - 175 gr bloem
 - 1/2 tl zout
 - 2 el koffieroom
 - 10 tl kaneel
 - 3 tl nootmuskaat
 - 3 tl kruidnagel
 - 3 tl kerrie
 - extra:
 - oven, springvorm
 
BEREIDING van de Spekkoek
- Roer de boter met de vanillesuiker en de poedersuiker glad.
 - Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Mix het botermengsel, de gezeefde bloem, zout, koffieroom en de dooiers tot een gladde massa.
 - Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel deze door de massa.
 - Verdeel het mengsel over 2 kommen en voeg aan 1 ervan alle kruiden toe.
 - Beboter een springvorm van ongeveer 20 cm. Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag . Schuif de vorm bovenin de oven en zet de grill op 200°C.
 - Breng na enige minuten, als het eerste laagje gaar is, een donker laagje deeg aan en gril dit gaar. Ga zo door totdat alle beslag op is (schuif na ongeveer 6 laagjes de vorm op een lager rooster).
 - De koek is klaar als de laatste laag gaar is .
 
.
bron:netonline.be
