INGREDIËNTEN
-
witte chocolade 100 g
-
frambozen 125 g
-
zelfrijzend bakmeel 300 g
-
bakpoeder 0.5 theelepel
-
lichte basterdsuiker 175 g
-
Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak 175 ml
-
eieren (M) 3
-
halfvolle melk 5 eetlepels
-
frambozenjam 75 g
-
poedersuiker
BEREIDING van de Witte chocolade en frambozen cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak de chocolade in stukjes. Maak de frambozen schoon. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm.
Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker, de Blue Band vloeibaar, de eieren en de melk toe en roer alles met een garde goed door elkaar.
Voeg vervolgens de jam toe en roer door het beslag. Hou wat chocoladestukjes en frambozen apart voor de garnering en spatel de rest door het beslag.
Vul de muffinholletjes met het beslag en verdeel de achtergehouden chocolade en de frambozen erover.
Bak de cupcakes in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen en bestuif ze met poedersuiker
.
bron:bleuband.nl