INGREDIËNTEN
- 200 g countrykoekjes (pakje 300 g)
- 50 g roomboter, gesmolten
- 1 blik halve peren op siroop (411 g)
- 600 g roomkaas naturel
- 200 g suiker
- 1 vanillestokje
- 100 g witte chocolade, in stukjes
- 2 tl witte balsamicoazijn
- 3 eieren, losgeklopt
- 5 takjes munt, alleen de blaadjes
BEREIDING van de witte chocolade peren cheesecake
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg bakpapier op de springvormbodem en maak de rand vast.
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de boter door.
- Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
- Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken.
- Verwarm de roomkaas met de suiker. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en
- roer dit met het perensap, de chocolade en 1 tl balsamicoazijn door de roomkaas.
- Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm.
- Bak de cheesecake midden in de oven in 50 min. gaar.
- Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering).
- Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.
TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN