ZOMERVRUCHTENMOUSSE

Ingrediënten

Porties: 4
  • 300 g gemengd zacht fruit, zoals frambozen, bramen, bosbessen of aalbessen
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 150 g magere biogardeyoghurt
  • wat sliertjes sinaasappelschil

Voorbereiding

1.
Leg circa 50 g van het gemengd fruit opzij voor de garnering. Doe de rest in een steelpan met 2 eetlepels water. Breng net aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten sudderen, of tot het fruit zacht is. Roer er de suiker door.
2. Haal de pan van het vuur en laat langzaam afkoelen. Pureer dan alles met een keukenmachine of staafmixer. Druk de puree door een zeef om alle pitjes te verwijderen. U kunt ook gewoon het fruit door een zeef drukken om het te pureren. Laat het volledig afkoelen.
3. Klop de slagroom stijf met de geraspte sinaasappelschil. Voeg de yoghurt toe en klop alles luchtig door elkaar. Voeg daarna dit mengsel toe aan de afgekoelde vruchtenpuree.
4. Verdeel de mousse over kommetjes en laat ze goed koelen voor u ze serveert. Garneer met het apart gehouden fruit en eventueel de sinaasappelschil.
Bron:Allrecipes.nl

Terug naar BAVAROIS EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS