CASSIS BAVAROISE

cassis bavarois

Ingrediënten

4 blaadjes witte gelatine,
125 ml. zwarte bessensap (flesje),
50 gram suiker,
3 eetlepels cassissiroop,
1 bekertje slagroom (125 ml.),
100 gram verse zwarte bessen (evt. diepvries bosvruchten mix) voor garnering,
poedersuiker.

Voorbereiding van de cassis bavaroise

Gelatine ca. 5 minuten laten weken in ruim koud water. Intussen is steelpan zwarte bessensap, 3 eetlepels water, suiker en cassissiroop aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Pan van vuur nemen en gelatineblaadjes hierin een voor een oplossen. Oplossing laten afkoelen (in bak met koud water) en lobbig laten worden. *slagroom stijfslaan, gelatine mengsel en slagroom voorzichtig door elkaar spatelen. Timbaaltjes omspoelen met koud water en bavarois hierover verdelen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Timbaaltjes ca. 10 seconden in heet water onderdompelen. Dessertbordjes erop leggen en samen keren en bavarois uit timbaaltjes laten glijden. Garneren met zwarte bessen en poedersuiker op de rand.

Bron:smulweb.nl