Citroenvulling

Citroenvulling

Ingrediënten

    • 70 gmaïzena
    • 300 gsuiker
    • 2 grote eieren
    • 6 grote eierdooiers
    • 50 gboter, in blokjes
    • 3-4 citroenen, schil geraspt, sap geperst
    • merg van 1 vanillestokje

Dit is voldoende voor een taart van 24 cm rond, voor 2 lagen.

Bereiding van de Citroenvulling

  • Roer voor de vulling in een pan de maïzena met 100 ml water glad
  • Voeg dan nog 450 ml water en de suiker toe en breng al roerende met een garde tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost en de saus bindt
  • Klop in een andere kom de eieren en dooiers los en voeg ze al kloppend toe aan de maïzenasaus
  • Breng het al roerende aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken
  • Neem de pan van het vuur en voeg boter, een snuf zout, 200 ml citroensap (evt aangevuld uit een flesje), het rasp en de vanillemerg toe en laat de boter smelten
  • Nog even doorroeren en laten afkoelen
Bron:leukstetaarten.nl

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS