Frambozenflan

Lauwe taart met witte muskaatdruiven

 

INGREDIËNTEN

Voor 6 personen

750 g frambozen
2 eieren + 2 eierdooiers
75 g kristalsuiker
50 g bloem
25 cl vloeibare room
50 g pijnappelpitten
1 zakje vanillesuiker

BEREIDING van de Frambozenflan

1 Verwarm de oven voor op180° (th. 6).
Breek de eieren en bewaar de dooiers.
Voeg de extra eierdooiers toe en de suiker.
Meng met een garde, maar laat het mengsel niet opstijven. Voeg al zevende de bloem toe, gevolgd door de room. Blijf roeren en voeg daarna de pijnappelpitten toe.
2 Schik de frambozen in een vuurvaste porseleinen bakvorm van ongeveer 20 cm diameter.
Bestrooi de vruchten met vanillesuiker en rol ze er nog eens extra doorheen. Giet daarna het eiermengsel voorzichtig over de frambozen.
3 Plaats de bakplaat in de oven en laat ongeveer 45 minuten bakken. Wanneer de flan stevig wordt en het oppervlakte goudkleurig, is het mengsel klaar.
Bestrooi met vanillesuiker en serveer lauw of op omgevingstemperatuur.

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:seasons.nl