INGREDIËNTEN
-
sinaasappel 1
-
geschilde pompoen (vers of diepvries) 100 g
-
zelfrijzend bakmeel 225 g
-
bakpoeder (ca. 1/3 zakje) 5 g
-
Blue Band Vloeibaar 175 g
-
suiker 150 g
-
eieren 3
-
melk 75 ml
-
hazelnoot- of chocoladepasta 70 g
-
poedersuiker 115 g
-
wat sap van de sinaasappel die voor de pompoenpuree is gebruikt
-
chocoladeglazuur (100 g) 1 zakje
-
muffinbakblik met 12 holletjes
-
papieren muffinvormpjes 12
-
vetvrij of bakpapier
BEREIDING van de Halloween cupcake met pompoen
Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
Was de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpannetje. Pers de sinaasappel uit. Giet een scheutje (ca. 3 eetlepels) sinaasappelsap bij de geraspte schil in de pan en houd de rest apart voor de garnering. Voeg de pompoen aan de sinaasappelschil en het sap in het pannetje toe en kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar en zacht. Schep geregeld om. Stamp de pompoen van het vuur af fijn met een stamper of pollepel.
Zeef ondertussen het meel met het bakpoeder boven een grote kom. Roer de margarine, suiker, eieren, melk en een snufje zout er met een pollepel of mixer door. Klop 3-4 minuten tot een smeuïg beslag. Roer de pompoenpuree door het beslag.
Verdeel de helft van het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik.
Roer de hazelnootpasta door de rest van het beslag en schep dat op het andere beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
De garnering: roer van de poedersuiker met 2-3 eetlepels sinaasappelsap een glad en dik glazuur. Vouw van vetvrij of bakpapier een klein puntzakje. Laat de chocoladeglazuur smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul het puntzakje ermee.
Bedek de cakejes met een laagje wit glazuur. Knip een klein puntje van het zakje en spuit op elk cakeje 4 cirkeltjes (van klein naar groot) van chocoladeglazuur. Trek vanuit het midden rondom telkens een cocktailprikker door het chodoladeglazuur zodat een spinnenweb ontstaat
.
bron:bleuband.nl