INGREDIËNTEN
-
bloem 100 g
-
Blue Band Vloeibaar 100 g
-
basterdsuiker 100 g
-
eieren 2
-
speculaaskruiden (ca. 1 tl) 5 g
-
pepernoten 50 g
-
poedersuiker 125 g
-
Blue Band Margarine (kamertemperatuur) 80 g
-
pepernoten 50 g
-
muffinbakblik met 12 holletjes
-
papieren muffinvormpjes 12
BEREIDING van de Pepernootcupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de margarine, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
Schep er 50 g pepernoten door.
Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Klop voor de garnering de poedersuiker met de zachte margarine in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op
.
bron:bleuband.nl