INGREDIËNTEN
-
witte chocolade 100 g
-
aardbeien 100 g
-
zelfrijzend bakmeel 150 g
-
Blue Band Vloeibaar 150 g
-
suiker 150 g
-
eieren 3
-
aardbeienjam 50 g
-
slagroom 150 ml
-
poedersuiker
-
kleine aardbeien 12
-
muffinbakblik met 12 holletjespapieren muffinvormpjes 12
BEREIDING van de Witte chocolade en aardbeien cupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak 100 g aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Zeef het meel boven een grote kom. Roer de margarine, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik.
Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Klop voor de garnering de slagroom met 1-2 eetlepels poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei
.
bron:bleuband.nl