INGREDIËNTEN
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 65 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 125 gr boter of margarine
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 150 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 225 gr geschaafde amandelen
- 4 beschuiten
- 50 gr gehakte sukade
- 1,5 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
BEREIDING van de Kaneeltaart
- Kaneeltaart deeg: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven.
- Strooi er de suiker en het zout over.
- Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
- Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
- Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
- Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.
- Maak intussen de vulling:
- roer eieren en room goed door elkaar.
- Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem.
- Bak de taart nog 45-50 minuten.
bron:jannekes.nl