INGREDIËNTEN
Voor 2 personen
-
- Bavarois:
- 600 g room om op te kloppen
- 500 g melk
- 300 g kokosnootpulp
- 225 g Fijne Korrelsuiker
- 40 g fondant chocolade
- 20 g gelatineblaadjes
- 3 eierdooiers
- aardappelzetmeel
- kirsch
- Draden van kokosnootpulp
- Draden van gekonfijte limoenen
- 150 g slagroom
Bereidingswijze van de Kokosnoot chocolade bavarois
Blancheer de eierdooiers met 75 g Fijne Korrelsuiker en een lepel zetmeel.
Verdun dit alles in de helft van de opgewarmde melk die u er in straaltjes aan toevoegt.
Giet in een kookpot en zet op het vuur.
Voeg er de chocolade in schilfers en 8 g geweekte en uitgedrukte gelatine aan toe.
Laat smelten.
Neem van het vuur en voeg er 300 g slagroom aan toe zodra het mengsel begint in te dikken.
Giet in een bavaroisvorm en laat gedurende minstens 8 uur in de koelkast rusten.
Snij een kokosnoot middendoor, laat de melk uitlekken en verwijder het vruchtvlees met een schilmesje.
Verzamel op die manier 300 g vruchtvlees en hak het fijn.
Giet de fijn gehakte kokosnootpulp, 300 g room, 150 g Fijne Korrelsuiker en de resterende melk in een kookpot.
Meng zeer zorgvuldig en laat gedurende een nacht trekken.
Zet de volgende dag de kookpot op een matig vuur maar laat het mengsel niet koken.
Voeg er 12 g geweekte en goed uitgedrukte gelatineblaadjes aan toe en laat smelten.
Neem van het vuur en laat afkoelen.
Giet het mengsel door de fijne puntzeef. Parfumeer met Kirsch. Giet over de chocoladebavarois in de vorm en zet in de diepvriezer.
Werkwijze:
Versier met de draden van kokosnootpulp en van gekonfijte limoenen en met slagroom.