Lauwe taart met witte muskaatdruiven

Lauwe taart met witte muskaatdruiven

 

INGREDIËNTEN

Voor 6 personen

750 g grote muskaatdruiven
3 eieren
125 g fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 soeplepel fijne champagne
150 g dikke room
1 geraspte schil van een biocitroen
50 g bloem
1 nootje boter
Om op te dienen:
Poedersuiker

BEREIDING van de Lauwe taart met witte muskaatdruiven

1Was, pel en ontpit de druiven. Doe ze in een roestvrije zeef en plaats er een pot onder om het sap in op te vangen.
2 Verwarm de oven op 180° (th 6). Beboter een vuurvaste porseleinen bakvorm met een diameter van 24 cm. Breek de eieren in een pot, klop ze en voeg er de kristalsuiker, de vanillesuiker, de champagne, de room, de citroenschillen en de gezeefde bloem aan toe. Meng alles tot een homogene massa en voeg er het druivensap aan toe.
3 Schik de druiven in de ingevette bakvorm en overgiet met het mengsel uit de pot. Plaats de bakvorm in de oven gedurende 50 minuten. Dien de lauwe taart op en bestrooi met de poedersuiker.
Tip:
Deze delicate taart heeft een zeer soepele deegbodem en kleeft vaak aan de bakvorm. Daarom gebruik je het best een porseleinen bakvorm.

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:seasons.nl