Sinaasappel-passievruchtcrème

Sinaasappel-passievruchtcrème

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel (heel)
  • 3 passievruchten
  • 250 gramroomboter
  • 300 grampoedersuiker
  • 100 gramgeraspte witte chocolade
  • (eventueel nog 50 gram marsepein)

Bereiding van de Sinaasappel-passievruchtcrème

  • Boen/was eerst de sinasappel met een keukensponsje onder stromend water
  • Kook vervolgens de sinaasappel in ruim water gedurende een uur. Zo gaat de bitterheid uit de schil
  • Nadat de sinaasappel een beetje is afgekoeld kopje en kontje eraf snijden
  • Daarna pureren met staafmixer
  • Door de nog warme sinaasappelpuree roer je de witte chocolade totdat deze helemaal is opgelost. Voeg indien je dat wilt nu ook de marsepein toe.
  • Lepel vervolgens de passievruchten uit en voeg toe aan de puree
  • Laat de puree helemaal afkoelen.
    Minstens 2 uur laten staan in afgesloten bak in de koelkast
  • Daarna de sinaasappel/passievruchtenpuree door een grove zeef halen om de pitjes van de passievruchten te verwijderen
  • Maak in de tussentijd van de roomboter en de poedersuiker een luchtige botercrème
  • Voeg daarna de goed afgekoelde en gezeefde puree toe aan de botercrème