Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- 1 sinaasappel (heel)
- 3 passievruchten
- 250 gramroomboter
- 300 grampoedersuiker
- 100 gramgeraspte witte chocolade
- (eventueel nog 50 gram marsepein)
Bereiding van de Sinaasappel-passievruchtcrème
- Boen/was eerst de sinasappel met een keukensponsje onder stromend water
- Kook vervolgens de sinaasappel in ruim water gedurende een uur. Zo gaat de bitterheid uit de schil
- Nadat de sinaasappel een beetje is afgekoeld kopje en kontje eraf snijden
- Daarna pureren met staafmixer
- Door de nog warme sinaasappelpuree roer je de witte chocolade totdat deze helemaal is opgelost. Voeg indien je dat wilt nu ook de marsepein toe.
- Lepel vervolgens de passievruchten uit en voeg toe aan de puree
- Laat de puree helemaal afkoelen.
Minstens 2 uur laten staan in afgesloten bak in de koelkast
- Daarna de sinaasappel/passievruchtenpuree door een grove zeef halen om de pitjes van de passievruchten te verwijderen
- Maak in de tussentijd van de roomboter en de poedersuiker een luchtige botercrème
- Voeg daarna de goed afgekoelde en gezeefde puree toe aan de botercrème