Ingrediënten
(4 personen)
3 rijpe vijgen
15 cl verse slagroom
½ zakje slagroomversteviger
2 el vloeibaren honing
2 eiwitten
Zout
30 gr suiker
60 gr geschaafde amandelen
Voorbereiding van de Honing mousse met vijgen
Was en droog de vijgen. Snijd ze in stukjes en zet ze weg.
Klop de slagroom met de mixer stijf en voeg in delen de slagroomversteviger toe. Doe beetje bij beetje de honing erbij.
Klop de eiwitten met een mespuntje zout stijf. Voeg in delen de suiker toe.
Spatel het eiwit voorzichtig met honingroommengsel. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan.
Schep de vijgen en de amandelen door het eiwitroommengsel.
Verdeel het mengsel over de glaasjes. Dek ze af met vershoudfolie en zet ze minstens 5 uur inde diepvries.
Bron:smulweb.nl