Ingrediënten
voor 7 personen
- 150 gfijne tafelsuiker
- 1 kgwitte druif
- 5 dlslagroom, stijfgeklopt
- 2 elcitroensap
- 10blaadje witte gelatine
Voorbereiding van de witte druiven bavarois
- Voor 6-8 personen: pureer de druiven in de keukenmachine.
- Zeef de puree zodat de pitjes achterblijven.
- Verwarm 2 dl druivenpuree samen met citroensap en suiker tot de suiker is opgelost.
- Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.
- Knijp de gelatine uit en los dat op in het warme druivenmengsel dat van het vuur is afgehaald.
- Roer dit door de rest van de druivenpuree. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden.
- Spatel de slagroom door het druivenmengsel.
- Schep de mousse in een met water omgespoelde puddingvorm van circa 1,5 liter inhoud en laat het in circa 6 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de bavarois met gesuikerde druiven.
.