Ingrediënten
- 100 gr suiker
- 100 ml champagne of cava
- 1 citroen
- 3 eidooiers
- 3 bl gelatine
- 400 ml slagroom
Bereidingswijze van de Champagne crème
- De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
- Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
- De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
- Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
- Slagroom stijf kloppen.
- De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
- De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.
Tips:
- Drie maal deze hoeveelheid is voldoende voor een (bruids)taart bestaande uit vier taarten, elke taart 2 maal doorgesneden.
- Een eenvoudige champagnecreme maak je met mix voor botercreme. Vervang het water door champagne of een andere mousserende witte wijn naar keuze.
Bron:leukstetaarten.nl