INGREDIËNTEN
Citroenmousse voor 6 personen
• geraspte schil van 2 citroenen
• 60 ml. citroensap
• 5 kleine eieren
• 160 gr. witte basterdsuiker
• 125 gr. ongezouten boter
BEREIDING van de citroenmousse
1. Boen de citroenen goed schoon en rasp de schil van de citroenen. Hak de citroenschil zeer fijn.
2. Splits de eieren, houd het wit in een droge vetvrije kom apart en doe de dooiers in een pannetje.
3. Voeg sap, citroenrasp en de suiker bij de eidooiers, verwarm deze au-bain-marie op laag vuur. In ± 10 minuten, (blijf wel al door roeren) zal de eidooiermassa wat dikker worden. Het is op goede dikte als het aan de bolle kant van een lepel blijft h
4. Roer er een voor een de stukjes boter door. Haal de pan van het vuur en zet deze in koud water om af te laten koelen.
5. Klop de eiwitten stijf tot dat het stevige pieken vormt.
6. Spatel met een metalen lepel de helft van het eiwit door de eidooiermassa, als het helemaal is opgenomen dan de rest van het eiwit er door scheppen.
7. Verdeel het over 6 glazen en zet het voor 1 uur in de koelkast om op te stijven.
BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS
CITROEN MOUSSE BEZOEK ONZE WEBSHOP
bron: KOOKSE.TV